Mijn Rozenbergverhaal startte in 1995 in het toenmalige Instituut Onze Lieve Vrouw. Het was in die tijd heel wat moeilijker om werk te vinden in het onderwijs. Vijftien minuten voor mijn eerste les begon, kreeg ik het handboek in mijn handen. Het lukte me wonderwel om die twee uren les te geven zonder dat de leerlingen door hadden dat zowel het vak als de richting nieuw voor me was. Nu, vele jaren, later eindig ik op diezelfde school mijn loopbaan.

Ik wil jullie allemaal het allerbeste voor de toekomst. Ik koester jullie luisterend oor, knikje, advies, begrip, knipoog, steun, glimlach… en ook de prachtige, creatieve, ontroerend mooie resultaten van leerlingen.

Speciale dank aan mijn vakcollega’s, mijn ‘persoonlijke’ maatjes: klas- of hulptitularissen, leerkrachten 3de jaar STW (oude en nieuwe) en 3de jaar Maatschappij en Welzijn.

Graag eindig ik met de woorden van Bram Vermeulen uit het lied ‘Ik heb een steen verlegd’.

Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde
Het water gaat er anders dan voorheen
De stroom van een rivier hou je niet tegen
Het water vindt er altijd een weg omheen …

Ik hoop dat ik mijn leerlingen toch ook een beetje geholpen heb bij het verleggen van hun steen. 

h i l d e Hens