Grote groene oase voor campus Rozenberg

In het kader van het project ‘groene oase’ van de provincie Antwerpen, beweegt er ondertussen heel wat op onze school. De plannen voor de ontharding, inrichting en aanplanting van onze speelplaats beginnen meer en meer vorm te krijgen. Er hebben verschillende overlegmomenten plaatsgevonden en we zijn gestart met de zoektocht naar de nodige aannemers om dit project tot een goed einde te brengen. 

Duurzaamheid blijft een belangrijke prioriteit bij de aanvang van deze werkzaamheden. Daarom worden er nu al volop materialen gerecycleerd en verzameld om later te kunnen gebruiken. De oude lambrisering in de foyer van onze Robianozaal zal bijvoorbeeld gebruikt worden bij de constructie van zitmeubilair, net zoals de uitgebroken klinkers. Collega’s zien zelfs potentieel in het demonteren en recycleren van een bankirai terras bij familie of vrienden. 

De visuals geven een mooi beeld van de plannen en hoe de huidige situatie eruit ziet. We zijn erg enthousiast over dit mooie project.