Onze campus heeft een mooie en lange traditie in het uitdagen van sterke leerlingen, zowel in de lessen als via extra muros activiteiten. Dit schooljaar hebben we een extraatje voor onze leerlingen van de richtingen met klassieke talen in petto.

We hebben een Erasmus+ project binnengehaald in verband met het thema levend Latijn. Onze leerlingen bestuderen het Latijn op een klassieke manier, als een dode taal. Met dit project voegen we hier een extra dimensie aan toe. Het Latijn wordt aangeleerd zoals een andere moderne vreemde taal, bv. het Engels of het Frans.

Van 12 tot 17 november gaan 25 leerlingen dankzij Erasmus+ op mobiliteit naar Vairano Patenora, in het zuiden van Italië. Ze worden ontvangen door het Liceo Leonardo Da Vinci. Onze leerlingen krijgen een initiatie in de Ørbergmethode en zullen hun lees-, spreek- en luistervaardigheid Latijn op een ontluikende en uitdagende manier naar een hoger niveau tillen.

Verder staan op het programma: de deelname aan workshops in de Accademia Vivarium novum in Frascati (het wereldvermaarde expertisecentrum op het vlak van levend Latijn), een rondleiding in het museo archeologico di Napoli en een bezoek aan Ercolano.

De week wordt afgesloten met de opvoering van een toneelstuk in het Latijn. Onze leerlingen voeren samen met hun Italiaanse partners het stuk ‘Otium in villa’ op.

Kortom, een boeiende en uitdagende week!