Het gebouw van de lagere school wordt volledig gestript en de dakverdieping wordt vervangen door een volwaardige verdieping, waarin 6 klaslokalen worden gerealiseerd. Hiervan zullen 4 lokalen gereserveerd worden voor  het secundair onderwijs van campus Rozenberg. Het gebouw wordt uitgerust met een lift, waardoor zowel de verdiepingen van gebouw J als gebouw I makkelijk toegankelijk wordt. Er wordt bij de verbouwingswerken veel aandacht besteed aan de isolatie van het gebouw, de luchtkwaliteit in het gebouw en de akoestiek in de gangen en klaslokalen. Het gebouw wordt vervolgens ook uitgerust met zonnepanelen.

De complexiteit van de verbouwingswerken en de slechte weersomstandigheden van de voorbije maanden hebben de werken vertraging bezorgd. Volgens de huidige planning zouden de werken begin juli opgeleverd worden. Het gebouw zou dan vanaf 1 september 2024 in gebruik genomen kunnen worden door de leerlingen.