Op campus Rozenberg (tussen Rozenberg 12 en 20) is in juni 2020 gestart met de bouw van een nieuw gebouw voor de leerlingen van het eerste jaar. We voorzien een fietsenberging voor 300 fietsen in de kelder, 11 ruime klaslokalen, 3 instructielokalen, 2 vaklokalen natuurwetenschappen met een voorbereidingslokaal en 2 muzieklokalen die beide verbonden zullen zijn met een heuse muziekstudio. Bovendien bouwen we een polyvalente ruimte voor 300 personen.

In dit project willen we mogelijkheden creëren om de leerplannen van de vernieuwde eerste graad logistiek te ondersteunen. Zo zullen er telkens twee klassen gekoppeld worden met tussenin een instructielokaal. Op deze manier wordt het mogelijk om een aantal leerlingen uit twee klasgroepen zelfstandig aan het werk te zetten in niveaugroepen terwijl een andere groep leerlingen instructie aangeboden krijgt. Deze instructie kan extra herhaling zijn of net uitdieping van een onderdeel van de leerstof.

De polyvalente ruimte kan in een mum van tijd ingericht worden als refter en op andere momenten opgesteld worden als een toonmoment voor muziek of omgetoverd worden tot een auditorium met een uitschuifbare tribune voor een lezing of voorstelling. Rond het gebouw komt een avontuurlijke speelplaats voor de leerlingen van het eerste jaar.

De werken verlopen volgens planning. Omdat het bouwproject aan de rand van de schoolsite loopt, zorgt dit nauwelijks voor hinder op de campus. De leerlingen die op 1 september in het eerste jaar starten op campus Rozenberg zullen al in januari 2022 het nieuwe gebouw in gebruik kunnen nemen!